De hockeyschool voor de regio Noord Holland Noord
Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Hockey fysiek

Hockey fysiek
24 april 2015 admin

HOCKEY FYSIEK

Een veelzijdig beweegprogramma
Het trainen en ontwikkelen van (jonge) kinderen is een gecompliceerd proces. Belangrijk hierbij is welzijn, gezondheid en talentontwikkeling. Dit laatste zal duidelijk worden in een veelzijdig beweegprogramma, gekenmerkt door veel variatie, waardoor kinderen meer plezier hebben en houden in het bewegen. Dit programma moet er ook voor zorgen dat je naast controle over je lichaam, ook de baas bent over je stick!

Conditie
Conditie is een verzamelnaam. Als we het hebben over ‘conditie’ , hebben we het eigenlijk over een aantal aspecten nl, coördinatie, snelheid, kracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen. Deze eigenschappen staan in verbinding met elkaar, op zo’n manier, dat geïsoleerd trainen van één van deze aspecten niet mogelijk is.

Bewegingsvaardigheid
De oefenstof dient de ‘te leren oefenstof van morgen‘ te zijn, de uitdaging om iets te leren wat je nog niet kan, met de juiste begeleiding daarbij. Heel belangrijk is de bewegingsvaardigheid van spelers. Het bekende ‘voetenwerk’, snel wenden en keren, springen en sprinten. De zogenaamde grondvormen van bewegen! Het is belangrijk kinderen/spelers hier vroeg mee in aanraking te brengen. Dit door middel van speelse vormen, zo veel mogelijk in combinatie met bal en stick. Hierbij maken we veelvuldig gebruik van diverse materialen om het uitdagend te laten zijn! Horden, elastieken en touwtjes voor het springen, het wenden en keren is regelmatig in estafette-vorm, slalom om pilonnen, en ook hier doen bal en stick zoveel mogelijk mee.

Hockey Fysiek _ Harry Hageman

Onze trainingen

Partner worden?